maanantai 28. huhtikuuta 2008

Työ on vauhdissa!

Olen ollut tähän asti verkossa varsin hiljainen yhtiönainen. Aloitan nyt kuitenkin blogitekstit. Oppitunneilla en tietystikään ole ollut hiljaa, koska apua, kysymyksiä ja tarkennuksia on ollut runsaasti. Nyt työt ovat kuitenkin hyvässä vauhdissa. Olen kiitollinen Annelle, että hän on ehtinyt antaa teknisiä ohjeita ryhmille.Niin, aluksi joissakin ryhmissä näytti siltä, ettei yhteistyö oikein pääse alkuun. Mitä pitää tehdä? Tuon kanssa en ainakaan rupea yhteistyötä tekemään! Mistä tässä nyt on kysymys? Ongelmia tuntui olevan enemmän kuin ratkaisuja. Tiesin kuitenkin, että homma alkaisi sujua alkukompastelun jälkeen. Niin sitten tapahtuikin.Selvästikin oli hyvä ottaa tekniset asiat käsittelyyn heti alussa. Uudet menetelmät vaativat kypsyttelyä. Lisäksi kaikkien ryhmäläisten piti oivaltaa, että he osaavat tehdä vaikka mitä jo entuudestaan. Arvelen, että yhteistyötaitojen hiominen vie tässä kurssissa eniten aikaa. Noita taitoja harjoittelemmekin joka kurssilla... Ihminen on näetsen kuriton ja itsekeskeinen olento, jonka pitää oikein opetella tekemään kompromisseja muiden lajikumppaneiden kanssa.Pari viimeistä tunti olen nautiskellut siitä, että työtä todella tehdään. Ei ole sitä turhaa hälinää ja sohlaamista, jota aikaisemmin oli. Eri paikoissa opiskeluun annetaan seikkaperäisiä ja asiallisia perusteluja. Olen ylpeä teistä, hyvät opiskelijat!

1 kommentti:

Anne Rongas kirjoitti...

Minua on innostanut näissä internetin ja erilaisten välineitten käyttämiseen liittyvissä intoiluissa ajatus siitä, että jospa meidän kouluaikana...

Toimitimme 70-luvulla antaumuksella luokkalehtiä (mm. Pimppilän postia) - alkuun veivattavalla spriikopiokoneella. Kavereiden kanssa kirjoittelimme kaikenlaista. Valokuvaaminen himotti, mutta se oli niin tavattoman kallista.

On mainiota, että tällaiset ilmaisuvälineet, yhteistyö- ynnä ilonpitokanavat ovat nyt avoimina kaikille koululaisille.

Opiskelijoiden alkukommenteissa ryhmätyötaitojen oppimista muuten osattiin arvostaa. Hienoa työtä Hannele! Ja mikä parasta, tässä hommassa myös opettajat opettelevat sitä, mitä opettavat.